Українською



Вчора Сьогодні Завтра

24.07.2010

    

      ВІДЕО

                    

20 липня 2010 року у селі Клубівка на Хмельниччині

урочисто відкрито музей пам’яті екс-міністра транспорту та зв’язку України,

Генерального директора Укрзалізниці, Героя України

Георгія Миколайовича Кірпи.

 

                  Музей знаходиться у будинку, де пройшли дитячі та юнацькі роки Георгія Кірпи. Експозиції, які розміщені у двох кімнатах, складають особисті речі Георгія Миколайовича, фотографії, документи, залізнична форма.

                В урочистостях з нагоди відкриття музею взяли участь перший заступник міністра транспорту та зв’язку України Володимир Володимирович Корнієнко, генеральний директор Укрзалізниці Михайло Дмитрович  Костюк, начальник Південної залізниці Віктор Миколайович Остапчук, голова профспілки залізничників і транспортних будівельників України Вадим Ткачов, друзі, родичі та інші поважні гості.     

              Учасники заходу зазначили, що музей саме у Клубівці відкрили не випадково, оскільки Георгій Миколайович завжди дбав про рідне село, докладав зусиль для його розквіту. Зокрема, сприяв газифікації Клубівки, ремонту адміністративних будівель та доріг. За ініціативи Георгія Кірпи збудовано і відкрито у 2004 році лінійну лікарню села Клубівка Південно-Західної залізниці, де проходять лікування та реабілітацію працівники усіх залізниць України, діє спеціальне відділення для покращення здоров’я ветеранів галузі.