Українською



Вчора Сьогодні Завтра

20.03.2013

 

                                          Шевченківський конкурс в Братковицькій школі.

       З нагоди 199-річниці з дня народження геніального українського поета Т.Г.Шевченка вже третій рік поспіль в Братковицькій загальноосвітній школі Городоцького району  Львівської області серед учнів відбувся конкурс на краще знання творчості великого Кобзаря, декламування його віршів.

       Захід проходив за підтримки МГО „Фонд ім. Г.М.Кірпи”. Для всіх учасників в якості призів і подарунків була придбана різноманітна література. Це художні твори, словники, енциклопедія сучасного школяра.

      Пісні на слова Шевченка виконали ансамбль „Зернятко”, неодноразовий призер районних вокальних конкурсів. Учні школи відтворили сценку з дитячих років малого Тараса.

      Школярі молодших класів пробували свої сили у номінації „виразне читання”, декламуючи по одному вибраному віршу Шевченка. Учні старших класів змагались в знанні творів Кобзаря. Юним читцям також доводилось відповідати на запитання учасників жюрі, що стосувались біографії Т.Г.Шевченка.

     Учасники конкурсу приємно здивували декламаторськими здібностями присутніх, серед яких були і їхні батьки, дідусі та бабусі, братики та сестрички.

      Загалом учасниками конкурсу стало 44 учні школи, що більше ніж в минулі роки. Майже половина учасників вперше спробували свої сили в цьому заході.

      Голова наглядової Ради МГО „Фонд ім. Г.М.Кірпи” О.М.Дунас виступив перед учасниками і гостями конкурсу. Всім дітям було вручено пам’ятні призи і подарунки.

      Учні Братковицької школи з нетерпінням очікують нового конкурсу, і, як дехто зізнався – вже починають готуватись.                                                                                                                                                                                            ФОТО